Deutsch

Aarhus 2017 – siden den 21. januar er Aarhus Europæisk Kulturhovedstad

Ved åbningsceremonien af Aarhus som kulturhovedstad 2017 kom de selvfølgelig begge: Dronning Margrethe og statsminister Lars Løkke Rasmussen! Og byen, regionen, landets befolkning, alle er begejstrede og stolte på samme tid. De er ivrige efter at præsentere deres by i al mangfoldighed, at overraske og at fængsle de besøgende i 2017.

Arrangørerne lover for Aarhus og Region Midtjylland mere end bare kunst og kultur på højeste internationale niveau. Med temaet „Let´s Rethink” blev et kulturelt laboratorium oprettet, som skal frigøre kreativitet og muliggøre at afprøve nye, usædvanlige og bæredygtige løsninger på de sociale udfordringer i fremtiden. Aarhus 2017 er meget mere end bare at se, høre, forbløffes og forstå – Aarhus 2017 betyder deltagelse.

Kulturårets begivenheder og tilbud omfatter alle kulturelle og sociale områder: arkitektur, design, historie, kunst, litteratur, musik, dans, teater, folkekunst. Der er mere end 8.000 gode grunde til at komme til Aarhus i 2017.

Aarhus er ikke kun en af de ældste byer i norden – den blev grundlagt for mere end 1200 år siden af vikingerne. I dag er det byen med den yngste befolkning og de fleste studerende i Danmark.
Og så er Århus med sine gamle, hyggelige kvarterer og med sin fascinerende moderne arkitektur allerede i sig selv en unik attraktion, der levende formidler den særlige „danske“ livsstil fuld af atmosfære og energi.
Men Aarhus er også det nordiske køkkens hot spot, der bedårer de kulinariske sanser. Over mange forskellige restauranter stråler hele tre Michelin stjerner.

Aarhus 2017 stopper ikke ved bygrænsen. Den Europæiske Kulturhovedstad rækker meget længere. Region Midtjylland og de 18 andre kommuner deltager på mange måder. Så er Aarhus 2017 ikke kun for regionen, men for hele Danmark det vigtigste og mest ambitiøse kulturprojekt i årtier.

Aarhus 2017 vil give blive impuls til at drømme, til at forme, til at debattere. Kom og deltag i al det sjove!

Flere info om Aarhus 2017 finder du under www.aarhus2017.dk/da/