Deutsch

NORDMUS bringer danske og tyske museer sammen – Fuglsang Kunstmuseum gæster Lübeck

Udstillingen »Møder. Dansk og tysk malerkunst 1860-1960« er det seværdige resultat af samarbejdet mellem Fuglsang Kunstmuseum på Lolland og Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck. Hvor man i sommeren 2016 kunne se et udvalg af malerier fra Lübeck på Lolland, præsenterer nu Fuglsang Kunstmuseum dele af sin samling i Hansestaden Lübeck.

Begge museer ejer imponerende samlinger, der rummer alt fra regionalt betydende til internationalt anerkendte kunstnere. Og så frister udstillingen fra dansk side med landskabsmotiver og interieurer, med portrætter og opstillinger bl.a. af Anna Ancher, Peder Severin Krøyer , L.A. Ring, Olaf Rude, Joakim Skovgaard, Laurits Tuxen og Jais Nielsen; fra tysk side er det værker af Lovis Corinth, Karl Gatermann, Ernst Ludwig Kirchner, H.E. Linde-Walther, Max Pechstein, Maria Slavona m.fl. Side om side udstilles 68 malerier, der tilsammen repræsenterer omtrent 100 års kunsthistorie fra perioden 1860-1960. Det dansk-tyske katalog koster i udstillingen 19,90 EUR.

Udstillingen udspringer af det nyetablerede museumsnetværk NORDMUS, som har til formål at fremme et dansk-tysk museums- og videnssamarbejde. Kooperationsprojekter skal fremhæve den kulturelle rigdom i den dansk-tyske grænseregion. NORDMUS finansieres gennem det europæiske initiativ »Interreg Tyskland-Danmark« med midler fra den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

I NORDMUS er de samarbejdende institutioner på dansk siden Museum Lolland-Falster, Museum Sønderjylland, Museum Vestsjælland, Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling samt Fuglsang Kunstmuseum; på den tyske side er partnerne Kulturstiftung Hansestadt Lübeck (herunder Museum Behnhaus Drägerhaus), Oldenburger Wallmuseum, Museumsverbund Nordfriesland, Richard Haizmann Museum og Fachhochschule Lübeck.

Flere info om »Interreg Tyskland-Danmark« findes under www.interreg5a.eu/dk