Deutsch

„Dæmring og lys“ – Mesterværker inden for nordisk maleri 1860 til 1920

Fra den 30. maj til 6. oktober 2013 giver Kunsthalle der Hypo-Kulturstiftung i München et storartet indblik i nordisk maleri i opbruddet til det moderne. Udstillingen omfatter 125 billeder fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Mesterværker af Edvard Munch, Anders Zorn, Akseli Gallen-Kallela, August Strindberg, Helene Schjerfbeck og Vilhelm Hammershøi understøttes af kunstværker af godt 60 ikke mindre fremragende maler, der dog er forblevet nærmest ukendte i Tyskland indtil nu.

Titlen på udstillingstitlen „dæmring og lys“ henviser ikke kun til den unikke stemning i de nordiske malerier, men hentyder også til den kulturelle og samfundsmæssige omvæltning, der udfoldede sig i anden halvdel af det 19. og i starten af det 20. århundrede.

Udstillingen er gennemført i samarbejde med Museum Groningen i Holland. Kataloget kan fås på tysk eller engelsk og koster i udstillingen 25,- EUR.

Flere info finder du under www.hypo-kunsthalle.de/newweb/nordik.html