Deutsch

Middelalder-Spotlight i det nye museumskvarter Skt. Annen i Lübeck

”I kirken havde jeg min plads! – hjemsteder for helgenbilleder i Lübeck”, det er titlen på det nye Middelalder-Spotlight, der kan opleves fra 3. februar 2013 på det genåbnede Skt. Annen-Museum.

Temarækken ”Middelalder-Spotlight” for samlingen for sakral kunst, som i 2012 lagde ud at blive en success, fortsætter i 2013. Det nye koncept levede op til intentionerne: Udsædvanlige spørgsmål førte til livlige diskussioner mellem besøgende og spændende indblikke, til skæve betragtninger og anskuelser – og sidst men ikke mindst til en ny, forstærket interesse for kunstskattene i Lübecks middelaldersamling.

Anden del i rækken ”Middelaltder-Spotlight”, som bærer titlen ”I kirken havde jeg min plads …” tager udgangspunkt i Lübecks helgenbilleder og belyser, hvor i kirken, foran hvilken kirkepille eller kapelvæg, disse plejede at stå. Altertavler, triumfkors, helligdomsdøre og også dragdræberen Skt. Jørgen åbenbarer forbavsende detaljer om helgenbilledernes vej ud af Lübecks kirker til middelaldersamlingen på Skt. Annen-Museum.

Arrangementet ledsages igen af et omfattende rundvisningsprogram.

Flere info finder du under www.st-annen-museum.de/spotlight og på projekt-siden.