Deutsch

Vidensarkiver i dialog med videnskab og samfund – en konference af Stiftung Preußischer Kulturbesitz i det berlinske videnskabsår 2010 ”Berlin – Hauptstadt für die Wissenschaft” (09./10. december 2010 i Berlin)

2010: Organisation og udførelse af todageskonference i Staatsbibliothek zu Berlin på vegne af Stiftung Preußischer Kulturbesitz

Tiltagende digitalisering og nye informationssystemer i rivende udvikling pålægger museer, biblioteker og arkiver talrige nye opgaver og udfordringer. Med deres bestande og samlinger er de ikke kun steder for kulturarv, de er også enestående ”vidensarkiver”. Således præger de det videnskabelige landskab og fungerer som centrum for videnscirkulation. For fremtidig at kunne varetage deres mangfoldige rolle ved vidensproduktion og -formidling, skaber museer, biblioteker og arkiver idag moderne og netagtige informationstilbud og åbnes mere og mere for kooperationer med forskningsindretninger og andre partnere – så vidt den introducerende programflyer.

Med deres forskellige museer, bibliotker, arkiver og forskningsinstituter danner Stiftung Preußischer Kulturbesitz et stærkt net af vidensarkiver. Dermed bød stiftelsen den ideale (konference-)ramme for en diskussion af indbyrdes forholdr mellem videnskab, vidensarkiver og samfund.

Sideløbende koordination og styring af eksterne rammearrangementer (udstilling, koncert, omvisninger) samt konferencekontor og vejleding af referenter, samtalepartnere og moderatorer.

Til konferencen …